Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Денисова: Уряд вдвічі збільшив грошове забезпечення бійців АТО

Середа, 22 жовтня 2014, 12:10

У Мінсоцполітики заявляють, що військові із зони АТО забезпечуються всіма пільгами, які передбачені законодавством.

Про це заявила міністр соцполітики Людмила Денісова під час інтерв’ю для Львівської обласної державної телерадіокомпанії.

"На сьогодні статус учасника бойових дій отримали понад 800 осіб, які брали участь в антитерористичній операції.  На цих людей розповсюджується Закон "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", - повідомила вона.

"Якщо, на жаль, трапилося, що військовослужбовець загинув, то пільги відповідно до закону розповсюджуються на членів його сім’ї", - підкреслила Денисова.

За її словами, уряд прийняв рішення та підвищив у два рази грошове забезпечення військовослужбовців, які належать до різних військових формувань та перебувають у зоні АТО. Наразі менше ніж 6 тис. грн вони не отримують.

Також міністр зазначила, що зараз наша армія, молодь відстоює інтереси України на кордонах у боротьбі з сепаратистами, терористами, російськими військами.

"Тому кожна людина буде облікована, кожній людині буде наданий статус учасника бойових дій, і вона буде забезпечена всіма пільгами, які передбачені законодавством", - наголосила міністр.

Окрім того, Денісова зазначила, що держава дбає і про реабілітацію постраждалих у зоні АТО: "Незабаром буде добудований бальнеологічний комплекс Львівського міжрегіонального центру соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації у смт Великий Любінь, що забезпечуватиме, у тому числі, лікування та реабілітацію військовослужбовців після повернення із зони АТО".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування