Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК розраховує отримати результати виборів у четвер

Субота, 25 жовтня 2014, 12:12

У Центральній виборчій комісії розраховують отримати повні попередні дані про результати голосування на парламентських виборах до ранку четверга, 30 жовтня.

Про це в х'оде зустрічі з делегацією Європарламенту для спостереження за виборами заявив глав ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, результати виборів на основі підсумків голосування, що надійшли від окружних виборчих комісій до ЦВК через інформаційно-аналітичну систему "Вибори народних депутатів України", комісія сподівається отримати орієнтовно ввечері 29 жовтня або вранці 30 жовтня.

Разом з тим Охендовський висловив сподівання, що всі ганебні випадки порушення закону в ході виборчого процесу "будуть оперативно і ретельно розслідувані правоохоронними органами, а всі винні будуть якомога швидко притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства".

У свою чергу депутат Європарламенту Мілослав Рансдорф висловив стурбованість ситуацією в Дніпропетровській області, зокрема, випадками застосування адмінресурсу, насильства до окремих кандидатів у народні депутати України, руйнування конструкцій зовнішньої політичної реклами.

Також він висловив побоювання з приводу проведення виборів, пов'язані з діяльністю воєнізованих формувань в цій галузі. Аналогічні побоювання він висловив щодо діяльності військових формувань в Донецькій області.

Як відомо, вибори до Верховної Ради відбудуться 26 жовтня. На сайті Центральної виборчої комісії можна знайти перелік виборчих округів та кандидатів, які балотуються до парламенту.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування