Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Глава ЦВК погрожує розігнати окружкоми, які повільно рахують голоси

Понеділок, 27 жовтня 2014, 11:21

Глава ЦВК Михайло Охендовський допускає припинення повноважень складу тих окружних виборчих комісій, які станом на ранок понеділка ввели надзвичайно мало інформації про голосування на дільницях на позачергових виборах ВР.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок, передають "Українські новини".

Охендовський пояснив, що підрахунок голосів виборців завершено на всіх дільничних виборчих комісіях, і здійснюється процес прийняття їх протоколів окружкомами і введення повідомлень про їх зміст до системи "Вибори".

Однак, за його словами, кілька окружкомів такі дані не надають.

"Я б не хотів застосовувати слово "саботаж", але якщо протягом найближчих годин ситуація не зміниться, то ЦВК доведеться використовувати не тільки це слово, але і вживати інших, досить жорстких заходів відносно таких окружних виборчих комісій, аж до питання про припинення повноважень всього складу цих комісій та призначення нового складу ", - сказав він.

Зокрема, за словами голови ЦВК, окружком №112 у Луганській області зовсім не обробив протоколи дільниць, окружком №50 в Донецькій області ввів менше 3% протоколів в систему "Вибори", №114 в Луганській області - близько 5%, №52 Донецької області - близько 7%, №106 Луганської області - близько 9%.

Також близько 3% протоколів оброблено окружкомом №140 Одеської області, 8% - №66 Житомирської області, близько 10% - №116 Києва (Дніпровський район), 13% - №91 Київської області, 16% - №132 Миколаївської області.

Охендовський також назвав причину затримок з обробкою протоколів цими комісіями.

За його словами, роботі окружкому №50 Донецької області перешкоджає один з кандидатів в депутати Ради, і якщо така інформація підтвердиться, то Центрвиборчком попросить правоохоронців невідкладно відреагувати на ситуацію, що склалася.

Охендовський закликав членів окружкомів не піддаватися на тиск кандидатів і партій, котрі делегували їх в комісії, і нагадав їм про кримінальну відповідальність за фальсифікацію виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...