Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ENEMO назвала вибори в Україні прозорими

Понеділок, 27 жовтня 2014, 13:19

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) оцінила вибори в Україні як прозорі і такі, що відповідають міжнародним стандартам.

Про це в понеділок на прес-конференції повідомив глава місії Срджан Павлічич, передає Інтерфакс-Україна.

"За попередньою оцінкою ENEMO, 26 жовтня голосування відбувалося прозоро і ефективно, в цілому відповідно до міжнародних стандартів", - заявив він.

За його словами, певні порушення були помічені переважно під час передвиборної кампанії, але вони не мали значного впливу на результати.

Він зазначив, що Центральна виборча комісія та інші структури, причетні до організації виборів, доклали великих зусиль для того, щоб провести вибори і дозволити виборцям віддати свої голоси в умовах складної політичної ситуації, непростих умовах із забезпеченням безпеки і стислі терміни для проведення виборів.

ENEMO закликає всіх учасників виборчого процесу під час підрахунку голосів і до оголошення офіційних результатів виборів "зберігати спокій і утриматися від будь-яких проявів неетичного поводження".

За словами Павлічича, місія ENEMO вказує на необхідність продовження відкритого і всебічного обговорення виборчої реформи в Україні за участі різних зацікавлених сторін, у тому числі громадянського суспільства.

Крім того, ENEMO рекомендує забезпечити професіоналізацію керівників членів окружних виборчих комісій.

ENEMO спостерігали за відкриттям 101 виборчої дільниці. В цілому вони відвідали 1250 дільниць, спостерігали за підрахунком голосів і передачею результатів в окружні виборчі комісії на 99-ти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: