Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: МВС РФ очолить екс-начальник особистої охорони Путіна

Четвер, 30 жовтня 2014, 09:40

Міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев написав рапорт про відставку, його місце посяде Віктор Золотов - колишній глава особистої охорони президента Путіна і нинішній головком внутрішніх військ і перший заступник Колокольцева.

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на джерело в МВС.

До кінця поточного тижня прохання Колокольцева може бути задоволене.

Інформацію "Дождю" підтвердило і джерело, близьке до мерії Москви. За його даними, в уряді вже давно чекають подібної рокіровки і саме з цим пов'язана несподівана публічність колись найзакритішого російського силовика Віктора Золотова. 

8 жовтня Золотов несподівано дав розлоге інтерв'ю програмі "Вести. Чергова частина "на каналі Росія-1, в якому розповів про свою інспекційну поїздку Сибіром.

У 90-ті роки Золотов був охоронцем мера Петербурга Анатолія Собчака. Володимир Путін в цей час обіймав посаду заступника мера міста.

З 2000 по 2013 - очолював Службу охорони президента, а також був заступником начальника ФСО.

У вересні 2013 року Золотов був переведений до МВС, де став заступником командувача внутрішніми військами, в травні 2014 командувачем і заступником глави МВС.

23 жовтня Золотов став першим замміністра.

Падіння впливу Колокольцева прийнято пов'язувати з "війною силовиків", найбільш яскравим проявом якої стала справа генерала Сугробова - колишнього начальника Головного управління економічної безпеки і протидії корупції МВС і протеже Колокольцева.

З лютого 2014 року слідство стосовно антикорупційного підрозділу поліції веде ФСБ. Якщо відставка Колокольцева буде прийнята, це може означати остаточну поразку МВС і перемогу ФСБ в даному конфлікті.

Водночас прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що йому нічого невідомо про відставку Колокольцева.

Про це повідомляє РІА Новости.

"Мені про це нічого не відомо", - заявив Пєсков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування