Розстріл майданівців: Садовник втік з-під арешту. У Авакова вирішили "зробити висновки"

Субота, 4 жовтня 2014, 10:02

Командир "Беркуту" Дмитро Садовник, підозрюваний у співучасті в масових вбивствах на Майдані, не повернувся додому о 23:00 напередодні і оголошений у розшук.

Про це у своєму Facebook повідомив радник глави МВС Антон Геращенко. 

"Дружина Дмитра Садівника повідомила, що сьогодні вранці (3 жовтня) він сказав їй що йде в поліклініку перевірити здоров'я і після цього він з нею не зв'язувався.  Якщо Вам що небудь відомо про його місцезнаходження, прохання зателефонувати 102 і повідомити про нього в чергову частину міліції", - зазначив Геращенко.

Окрім того він зазначив: "Мені здається, що домашній арешт практикований зараз у тому числі за фінансові правопорушення провокує осіб, що  перебувають на домашньому арешті, втекти з-під арешту побоюючись тривалого терміну тюремного ув'язнення".

"Втім спочатку потрібно вивчити статистку втеч з під домашнього арешту. І зробити висновки", - зауважив Геращенко.

Командир "Беркуту" Дмитро Садовник, оголошений у розшук 

Як відомо, Генпрокуратура підозрює Садовника і ще двох екс-співробітників "Беркута" в убивстві 39 активістів Євромайдану в січні-лютому поточного року.

Підозрювані екс-співробітники "Беркута" Сергій Зінченко і Павло Аброськін утримуються під вартою, а Садовника суд 19 вересня відпустив під домашній арешт.

1 жовтня екс-командир "Беркуту" Садовник не прийшов на засідання суду. Через це Апеляційний суд переніс розгляд апеляції на його звільнення з-під варти.

3 жовтня Садовника не змогли доставити до суду. За словами слідчих, електронний браслет пеленгується за домашньою адресою Садовника, однак двері конвою ніхто не відчинив.

Прокурори попросили у суду ще 20 хвилин, для того щоб слідчі змогли увійти в квартиру.

У свою чергу, адвокат Садовника Сергій Вілков продовжив стверджувати, що його підзахисний перебуває в лікарні. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування