Вибори-2014: Активісти склали пам'ятку для переселенців з Криму та Донбасу

Неділя, 5 жовтня 2014, 16:46

Активісти склали покрокову інструкцію для громадян України - вимушених переселенців з Криму та Донбасу - перед позачерговими виборами до Верховної Ради з рекомендаціями, як можна реалізувати своє право голоса. 

"Якщо вам довелося покинути свій будинок в зв'язку з останніми подіями в Україні, на виборах ви маєте право голосу на виборах як і всі громадяни України", - зазначають активісти.

Для переселенців з Криму - з паспортом (і його копією) треба звернутися до місцевого (районного) відділу ведення Державного реєстру виборців. Для переселенців зі Сходу: з паспортом (і його копією), а так само з мотиваційним документом, підтверджуючим тимчасове перебування в іншому регіоні (договір оренди; трудовий договір; реєстрація як ВПЛ і т.д.) звернутися до місцевого (районного) відділу ведення державного реєстру виборців. 

Активісти зауважують, що за отриманням такої послуги необхідно звернутися не пізніше, ніж до 20 жовтня включно.

"У відділі подати заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси. Отримати невідкладно довідку із зазначенням тимчасової адреси для можливості голосування без зміни виборчої адреси в Реєстрі виборців. Після цього ви будете внесені до списку виборців на відповідній виборчій дільниці за місцем вашого фактичного проживання", - зазначено в інструкції.

Із питаннями чи проблемами з питань реєстрації громадянам радять звертатися на "гарячу лінію" (063)-073-16-19, (096)-684-88-47, (095)-031-53-97)  або прийти на прийом у Києві (Бесарабська площа, 5, оф.13), Львові чи Херсоні. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News