Більшість українців вважають ситуацію на Донбасі війною з Росією

Понеділок, 6 жовтня 2014, 14:17

57% українців вважають ситуацію на Донбасі вважають війною з Росією.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

При цьому 13% вважають події там громадянською війною, 9,9% – акціями протесту жителів Луганської та Донецької областей проти дій нової української влади.

Приблизно рівні частки респондентів називають таку ситуацію боротьбою за незалежність Донецької та Луганської "народних республік" (6,7%) та боротьбою з терористичними угрупуваннями (7,3%).

Лише 0,1% опитаних вважають, що на Донбасі звичайна ситуація, 0,6% дали інші відповіді, а 5,4% респондентів вагалися з відповіддю.

Майже половина громадян України (40,4%) винною у такій ситуації вважає в першу чергу російську владу. Ще чверть опитаних (24,2%) винною вважають стару українську владу (Віктора Януковича і його оточення), а 14,4% – нову українську владу.

Значно рідше респонденти покладають відповідальність за виникнення такої ситуації на проросійських радикалів (4,4%), "бандерівців" (3,6%), населення Донбасу (2,8%).

1,8% опитаних дали інші відповіді, 1,0% вважають, що в такій ситуації ніхто не винен, а 7,3% респондентів вагалися з відповіддю.

Російську владу вважають винною у ситуації на Донбасі абсолютна більшість жителів Центрального (51,4%) та Західного (57,8%) регіонів, а також відносна більшість Східного регіону (33,0%).

Відносна більшість респондентів вважають винною в ситуації в першу чергу нову українську владу на півдні України (26,5%) та на Донбасі (30,5%).

Значна частка респондентів у всіх регіонах винною в ситуації вважають стару українську владу – від 18,7% на Донбасі, до 28,1% у Центральному регіоні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News