Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розкритикувала владу, але в опозицію не піде

Вівторок, 7 жовтня 2014, 00:38

Кандидат у депутати Юлія Тимошенко вважає, що Україна повинна платити за газ, згідно підписаним у 2009 році контрактом.

Про це вона сказала в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Або ми маємо національну гідність і національну волю один раз припинити пільгові ціни на газ, заплатити, як всі країни світу нормальну ринкову ціну і нічого ні у кого не випрошувати... Ціна на газ – це вартість нашої свободи", - сказала Тимошенко.

"Контракт газовий, який був підписаний (нею), він підписаний в пакеті. Перше, це типовий рамковий контракт, який мають всі країни Європи. Тому, що ми європейська країна і нам нічого не треба клянчити у Росії. А другий документ – це те, що до ринкової ціни три роки Україні дає Росія для того, щоб ми поступово перейшли на пільгову ціну. І я вважаю, що це був єдино правильний національний гідний шлях справжньої незалежності", - додала вона.

"Є не дуже добра традиція, коли ми звикли щось випрошувати. Ну встаньте вже з колін, підніміть голову, ну платіть так, як всі країни. Не можна однією рукою, боротися проти окупантів, а однією рукою випрошувати пільгову ціну на газ", - сказала політик.

Водночас на запитання про те, чи перейде вона в опозицію до нинішньої влади, Тимошенко відповіла "Ні".

"Я вважаю, що під час таких загроз зовнішніх, які стоять перед Україною, ніхто не має права бути в опозиції. Але в той же час наша політична сила і я особисто… ми бачимо свій сенс існування в політиці взагалі, якщо ми будемо мати право, будемо мати можливість займати позицію. Не опозиція, а позиція. Я сьогодні готова висловлювати позицію", - сказала кандидат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування