Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пообіцяла, що її фракція голосуватиме за антикорупційний пакет

Вівторок, 7 жовтня 2014, 02:34

Кандидат у депутати Юлія Тимошенко заявила, що фракція "Батьківщина" у Верховній Раді підтримає і президентський, і урядовий законопроекти про створення органу боротьби із корупцією.

Про це вона сказала в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

При цьому, за словами Тимошенко, обидва документи схожі: різниця в тому, що в президентському міститься пропозиція створити Національне антикорупційне бюро (керівник призначається главою держави), а в урядовому – національну комісію з протидії корупції (керівник призначається прем'єр-міністром).

"Я не вірю в те, що орган, який створений урядом, буде боротися з корупцією в уряді. Я не вірю, що орган, який створений при президенті України, буде боротися з корупцією в системі президента", - заявила вона.

Водночас кандидат у депутати, голова партії "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко вважає, що "антикорупційні" пакети, внесені до Ради президентом і урядом, не суперечать, а доповнюють один одного.

Він зауважив, що неможливо створити орган державної влади, який функціонуватиме поза системою державної влади.

"Запропонована процедура призначення керівника Антикорупційного бюро не робить його залежним від жодного органу влади та містить вичерпний перелік причин для дострокового припинення повноважень", – запевнив Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування