Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кадрові військові кажуть, що проти армії ведеться інформаційна війна

Середа, 8 жовтня 2014, 19:29

Кадрові військові обурені "інформаційною війною", яка ведеться проти української армії і керівництва Збройних сил.

Про це командири кількох військових підрозділів розповіли на прес-конференції в середу в Києві.

Зокрема керівник 73-ї штурмової бригади центру спецоперацій ЗСУ Едуард Шевченко спростував інформацію про загибель сотень українських військових під час операції з взяття міста Дзержинськ улітку цього року.

За його словами, операція з взяття міста зайняла 27 хвилин, після чого українським військовим довелося утримувати місто в дуже нерівних умовах.

"Було "спекотно". Але ми вийшли з трьома пораненими, тому я хочу розвіяти міф про те що в Дзержинську полягли сотні наших хлопців", - сказав він.

Шевченко також висловився на підтримку голови Генштабу Віктора Муженка, з яким був знайомий ще до призначення останнього на керівну посаду в штабі.

За словами Шевченка, закиди на адресу керівництва Генштабу та Міноборони є елементами інформаційної війни, щоб посіяти розбрат і порушити координацію всередині Збройних сил та сприяти втраті довіри народу до армії.

"До цих пір з того, що він планував у мене не було жодної втрати. Поранені були, контужені були, але втрат не було", - сказав командир.

Крім того Шевченко закликав людей, які не мають стосунку до військової справи, не виступати в ролі експертів із подій на яких вони не розуміються:

"Я не можу наприклад оцінювати роботу шахтаря, бо я не шахтар і перукаря, бо я не перукар.

У свою чергу начальник управління розвідки оперативного командування "Північ" Юрій Блішун спростував інформацію про нібито існування "котла" в аеропорту Луганська.

За його словами, першу спробу прорватися до населених пунктів біля аеропортів російські десантники здійснили ще 1 червня, а 20 серпня українські військові отримали перше підтвердження присутності російських військових у вигляді їхніх документів.

"Якби російський десант тоді прорвався у Георгіївку, то підрозділи в луганському аеропорту могли бути заблоковані. Але 24 -та бригада і підрозділ Шторм" відбили атаки, тому ніяких котлів в аеропорту не було", - сказав Блішун.

"Командир 80-ї бригади, будучи пораненим залишався разом з бійцями в аеропорту до наказу виходити а потім з мінімальними втратами вивів свої підрозділи", - додав він.

У свою чергу міністр оборони Валерій Гелетей наголосив що "поки військові займалися своїми справами, вони не помітили "інформаційної війни" і закликав журналістів користуватися офіційної інформацією щодо ситуації в зоні бойових дій.

Водночас журналісти вказали Гелетею на брак інформації від його відомства та військових і попросили налагодити роботу прес-служби.

Окрім двох вищевказаних командирів підрозділів у прес-конференції взяли участь начальник штабу командування ВДВ Сергій Кривонос, командир 95-ї аеромобільної бригади Михайло Забродський, командир 25-ї бригади Юрій Содоль, заступник командира 30-ї окремої механізованої бригади Сергій Заболотний а також неназваний керівник одного з розвідувальних підрозділів, який був присутній на прес-конференції в балаклаві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...