Чиновників змусили повернути постраждалому в АТО 63 тисячі гривень

Середа, 8 жовтня 2014, 20:12

Прокуратура Одеської області домоглася перерахування постраждалому під час АТО бійцю 63 тисячі гривень, які зібрали для нього місцеві жителі, а чиновники вирішили розпорядитися по-своєму.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, перевірку обставин неотримання грошей постраждалим прокуратура Березовського району Одеської області почала після публікацій у ЗМІ.

Перевірка встановила, що посадові особи органу місцевого самоврядування зібрали більше 73 тис. грн. від небайдужих мешканців усього Березовського району.

Однак фактично потерпілий отримав на лікування та реабілітацію тільки 10 тис. грн.

Гроші в сумі понад 63 тис. грн. були перераховані на розрахунковий рахунок якоїсь благодійної організації без подальшого перерахування матері пораненого бійця.

Після втручання прокуратури гроші все ж були перераховані на особистий рахунок пораненого учасника АТО.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в прокуратурі, йдеться про чиновників Березовської райради, серед яких і її глава Олег Богоміл. Саме вони "заморозили" кошти в якійсь благодійній організації, яка на момент збору грошей навіть ще не пройшла повну процедуру реєстрації.

Гроші ж призначалися уродженцю Березовського району Вадиму Єфремову, який отримав опіки 30% тіла під час вибуху катерів Держприкордонслужби під Маріуполем і якому потрібен тривалий період реабілітації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News