Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна за півроку не зробила нічого для виходу з СНД

Четвер, 9 жовтня 2014, 11:17

За півроку після заяв про намір припинити свою участь в СНД Україна не зробив ніяких кроків у цьому напрямку.

Про це пише "Апостроф".

У парламенті та уряді це рішення пояснюють економічною недоцільністю.

У прес-службі виконкому СНД повідомили, що ніяких реальних кроків для припинення участі в СНД Україна не зробила.

"Це були неофіційні заяви. Ніяких офіційних документів, що підтверджують намір України припинити участь в організації, ми не отримували", - заявив у виконкомі.

Більше того, президент Петро Порошенко досі офіційно не відмовився від участі в засіданні ради глав держав СНД, яке пройде 10 жовтня в Мінську.

У МЗС не змогли повідомити, на якому етапі перебуває процес припинення участі України в СНД, запевнивши, що вини відомства у зволіканні немає.

"МЗС виконує рішення, які приймаються на високому державному рівні. Щоб почати процес виходу з якоїсь міжнародної організації, рішення має прийняти Верховна Рада. Поки такого рішення немає", - пояснив Євген Перебийніс.

Призначений в. о. голови Мінекономіки Валерій П'ятницький також підтвердив відсутність будь-яких зрушень в цьому процесі.

"Ми продовжуємо співпрацю зі Співдружністю в рамках зони вільної торгівлі СНД", - заявив він.

Голова постійної делегації в міжпарламентській асамблеї країн СНД, народний депутат Сергій Гриневецький пояснив, що питання виходу з СНД зараз взагалі не порушується.

"Міністерство економіки надало висновок, що виходити з СНД недоцільно з точки зору економічних інтересів України, адже СНД - це не тільки Росія. Після цього таке питання взагалі не розглядається", - заявив він.

Як відомо, про намір припинити участь України в СНД українська влада заявила ще в березні, після анексії Росією Криму, звинувативши СНД в "самоусуненні" від цього конфлікту.

Формально Україна не є членом СНД, але має статус спостерігача і держави-співзасновника організації, а з 2011 року бере участь в зоні вільної торгівлі в рамках СНД.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування