Німецький депутат закликав позбавити Росію спортивних чемпіонатів

Четвер, 9 жовтня 2014, 16:31

Напередодні етапу "Формули-1" в Сочі депутат Бундестагу від партії "Зелених" Езкан Мутлу, що займається питаннями спорту, закликав більше не надавати Росії права проводити у себе великі спортивні заходи.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькій газеті Die Welt, повідомляє "ИноПресса".

"Рішення спортивних організацій не давати Росії права проводити у себе Олімпіади, чемпіонати світу з футболу або гонки "Формули-1" уразило б Путіна сильніше, ніж економічні санкції, які зараз вводить Захід", – вважає він.

За словами Мутлу, так "населення Росії зрозуміє, що курс їхнього президента призведе до ізоляції від решти світу".

"Не варто забувати: люди в Росії дуже чекають гонок "Формули-1" і футбольного чемпіонату. Їх втрата заподіяла б істотну біль", – додав він.

Те, що "Формула-1" все ж їде в Сочі, на думку депутата, говорить про "продажність спорту".

"Дуже прикро, що великі спортивні федерації намагаються втертися в довіру до Путіна, незважаючи на те, що відбувається вже не перший місяць в Україні. Путін використовує їх у своїх злочинних цілях", – сказав Мутлу.

"Буквально днями оголошено, що ігри Чемпіонату Європи – 2020 будуть проходити і в Санкт-Петербурзі, – наче недостатньо ЧС-2018", – додав він.

Мутлу підкреслив, що говорить не про бойкот спортивних заходів, який не може бути правильним рішенням, а про перенесення чемпіонатів в інші місця.

Мутлу також закликав німецькі телеканали відмовитися від трансляції "Формули-1" в Сочі.

"Тим самим вони б просигналізували про те, що зрозуміли: інакше вони стануть пособниками Путіна. Ну, а якщо вони дійсно зобов'язані вести трансляції з Росії, оскільки маються контракти, вони могли б провести просвітницьку програму", – заявив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News