"Ощадбанк" починає видавати українцям кредити на опалювальні котли

Четвер, 9 жовтня 2014, 17:09

В рамках реалізації урядової програми енергозбереження державний Ощадбанк кредитуватиме фізосіб на придбання котлів.

Про це, повідомляється на сайті Ощадбанку.

Йдеться про котли, що працюють на будь-яких видах палива і енергії, крім природного газу

Згідно з повідомленням, програма передбачає відшкодування позичальникам частини суми кредиту, яке може скласти до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тис. грн.

Кредит надається на термін до 36 місяців за ставкою 25% річних. Обов'язковий власний внесок клієнта - 10% вартості котла. Мінімальна сума кредиту - 1 тис. грн, максимальна - 30 тис. грн.

Для відшкодування частини суми кредиту позичальникам, які купують електричні або твердопаливні котли, урядом виділено 50 млн грн бюджетних коштів.

"Реалізація цієї програми має стратегічне значення для всієї України, адже це допоможе нам уникнути газової залежності від Росії. Розроблений спільно з урядом ефективний механізм кредитування українців дозволить близько 34 тис. домогосподарств перейти на альтернативні види опалення", - цитує прес-служба голову правління Ощадбанку Андрія Пишного.

Для отримання кредиту необхідно:

1 крок. Потенційний позичальник обирає товар у магазині та, отримавши рахунок-фактуру, надає його до установи банку разом з усіма необхідними документами для отримання кредиту.

2 крок. Після визначення банком можливості надання кредиту банк приймає рішення щодо видачі кредиту.

3 крок. Позичальник сплачує продавцю обов’язковий початковий внесок у розмірі від 10% від вартості котла та надає до банку відповідні підтверджувальні документи.

4 крок. Після укладення кредитного договору з фізичною особою банк надає позичальнику кредит шляхом перерахування кредитних коштів на рахунок продавця, а позичальник надає до банку документ, що підтверджує отримання ним котла від продавця.

5 крок. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України в свою чергу перераховує банку кошти для відшкодування кожному позичальнику до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тис. грн. Ці кошти перераховуються на поточні рахунки позичальників, відкриті в Ощадбанку.

Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є ​​держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2014 року по розміру загальних активів Ощадбанк займає 2-е місце (115 648 000 000 грн) серед 173 банків, що діють в країні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News