Порошенко побоюється, що засідання Ради у вівторок можуть зірвати

Четвер, 9 жовтня 2014, 19:11

Президент Петро Порошенко має інформацію, що засідання Верховної Ради, яке має відбутися 14 жовтня, хочуть зірвати.

Про це він заявив на розширеній нараду з підготовки та проведення виборів до парламенту.

Президент зазначив, що у вівторок народні депутати мають розглянути низку важливих для країни питань - пакет антикорупційних законопроектів, законопроекти щодо забезпечення виборчих прав громадян, у тому числі військовослужбовців у зоні АТО, проект Державного бюджету.

Реклама:

"Нам відомо, що планується низка заходів, яка немає нічого спільного ні з демократією, ні зі свободою, ні з захистом інтересів України, ні із засадами Майдану і Революції гідності. Я впевнений, що не можна дозволити через механізми такого тиску дестабілізувати роботу парламенту, зірвати прийняття ключових законів, які внесені у вівторок у порядок денний", - підкреслив Порошенко.

Він наголосив, що силові структури мають запобігати підготовці таких заходів на початковому етапі.

"14 жовтня, і ті 2,5 тижні, що залишились до виборів, – це персональна відповідальність кожного керівника силового відомства за забезпечення миру та спокою українських громадян", - заявив Порошенко, наголосивши на відповідальності силовиків за недопущення відкриття "другого фронту всередині країни".

ВІДЕО ДНЯ

"Маємо зупинити підкуп і суттєво збільшити відповідальність. Комусь це дуже не подобається і хтось через механізми зриву засідання Верховної Ради хоче продовжувати підкуп громадян і через цей механізм потрапити до складу нового парламенту. Я як президент і як гарант Конституції, обіцяю, що зроблю все, що в моїх силах, для того, щоб зупинити ці процеси", - заявив він.

У нараді брали участь голова Верховної Ради Олександр Турчинов, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, голови Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, керівники силових відомств.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...