Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Екс-командира військової частини засудили до 4 років: втопив протитанкове озброєння

Субота, 1 листопада 2014, 09:25

Колишнього командира однієї з військових частин Шепетівського гарнізону визнано виним у замаху на знищення 8 одиниць протитанкових ракетних комплексів "Метис" та "Фагот".

Про це повідомили у військовій прокуратурі Західного регіону.

Екс-командира звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 411 КК України.

"В ході розслідування кримінального провадження було встановлено, що військовослужбовець наказав підлеглим втопити в пожежній водоймі 8 високоточних протитанкових ракетних комплексів "Метис" та "Фагот", вартість яких становить від 50 до 80 тис грн кожен", - йдеться  у повідомленні.

Прокуратура довела, що колишній командир військової частини достовірно знав про наявність у військовій частині штучно створених надлишків озброєння.

"З метою уникнення відповідальності та бажаючи приховати їх від перевіряючих військовослужбовець віддав незаконний наказ.

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін вирок суду попередньої інстанції, яким військовому було призначено покарання у виді 4-х років позбавлення волі", - повідомили у прокуратурі.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування