Розвідка Данії звинуватила російські ВПС в "імітації ракетної атаки"

Субота, 1 листопада 2014, 16:03

Військова розвідка Данії відзначає військову активність Росії в Балтиці, яка зросла останнім часом.

Про це йдеться у доповіді Військової розвідки Данії з оцінками ризиків безпеки.

Згідно з доповіддю, в середині літа російський військовий літак провів "імітацію ракетної атаки" близько данського острова Борнхольм, зазначає газета Jyllands-Posten. Винищувач наблизився до острова на малій висоті, як начебто він був озброєний ракетним озброєнням, але потім розвернувся і полетів назад.

Маневр, ймовірно, став відповіддю Росії на навчання під американським командуванням, які раніше пройшли в цій же зоні, зазначає видання.

Разом з тим в НАТО заявили, що 28 і 29 жовтня в міжнародному повітряному просторі було перехоплено 19 російських військових літаків, пише The Washington Post.

Йдеться про винищувачі, штурмовики та бомбардувальники. Вони пролітали в безпосередній близькості від європейських повітряних кордонів.

Зокрема, у вівторок над Балтикою перехоплювачі Данії, Фінляндії, Швеції, Португалії та Німеччини засікли 7 російських літальних апаратів. Наступного дня там же виявили 3 групи російських літаків.

При цьому принаймні в одному з чотирьох випадків літаки вимкнули засоби зв'язку, що створювало ризик зіткнення з цивільних рейсами.

Дождь

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування