Франція лишається непохитною у небажанні передавати Путіну "Містралі"

Вівторок, 11 листопада 2014, 14:51

Франція лишається непохитною і відмовляється передавати Росії вертольотоносці типу "Містраль".

Про це заявив державний секретар у справах Європи міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Франції Арлем Дезір під час свого офіційного візиту до Латвії, передає Укрінформ із посиланням на телеканал BFM-TV

"Наразі відсутні відповідні умови для виконання комерційного договору (з передачі російській стороні Містраля - ред.)", - наголосив Дезір під час спільної з міністром закордонних справ Латвії Едгаром Ринкевичем прес-конференції.

Таким чином, французький високопоставлений дипломат підтвердив незмінність позиції Франції у питанні постачання Містралів Росії.

Водночас Едгар Ринкевич закликав французький уряд "всерйоз обміркувати далекосяжні наслідки цієї угоди".

Обидва дипломати засудили псевдовибори, які пройшли 2 листопада на контрольованих терористами територіях Донбасу, як такі, що дискредитують принципи демократії.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан раніше заявив, що Франція прийме рішення щодо поставки першого з двох "Містралів" Росії у листопаді.

Згодом повідомлялося, що за умовами контракту Франція може відкласти передачу вертольотоносця "Містраль" ще на три місяці.

Водночас російські ЗМІ з посиланням на військово-дипломатичне джерело, повідомляли, що російський екіпаж першого вертольотоносця класу "Містраль чекатиме прийому корабля на французькій судоверфі до кінця року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...