Результати виборів до Ради оприлюднено офіційно

Середа, 12 листопада 2014, 08:21

У газеті "Голос України" опубліковано прізвища 421-го народного депутата, обраного на позачергових парламентських виборах 26 жовтня.

У цілому, за підсумками виборів, до складу Верховної Ради VIII скликання обрано 421 народного депутата, з них 225 – за партійними списками і 196 – у мажоритарних округах.

Партія "Блок Петра Порошенко" отримала 132 депутатських мандати, "Народний фронт" - 82, "Самопоміч" – 33, "Опозиційний блок" – 29, Радикальна партія Олега Ляшка – 22, "Батьківщина" – 19, "Свобода" – 6.

Від партій "Сильна Україна", "Заступ", "Воля" і "Правий сектор" обрано по одному народному депутату у мажоритарних округах.

Крім того, в 94-ти мажоритарних округах обрано депутатів, які балотувалися як самовисуванці.

За законом, новообрані депутати не пізніше, ніж за 20 днів після офіційної публікації результатів виборів повинні подати у ЦВК документи про звільнення з роботи, не сумісної з депутатським мандатом або про відмову від іншого представницького мандата.

Такі документи є підставою для ЦВК, щоб зареєструвати народного депутата й видати йому тимчасове посвідчення, яке дає депутатові право принести присягу в сесійній залі Верховної Ради й вступити у свої повноваження.

Позачергові парламентські вибори в Україні відбулися 26 жовтня.

Вони були проведені лише в 198-ми округах із 225-ти, передбачених законом. Вибори не проводилися в цілому в 27-ми округах: у 12-ти - в окупованому Криму і в 15-ти - у зоні проведення антитерористичної операції (9 округів у Донецькій і 6 – у Луганській області).

За партійними списками на цих виборах обрано 225 депутатів, у мажоритарних округах – 196.

Іще у двох округах підведення результатів виборів відкладено - ЦВК дала 15 днів окружкомам №38 (Новомосковськ, Дніпропетровська область) і №63 (Бердичів, Житомирська область) для виконання рішень судів про повторний підрахунок голосів на 123 і 225 виборчих дільницях відповідно.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування