Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Порошенко заснував нове свято - День гідності та свободи

Четвер, 13 листопада 2014, 12:55

Президент Петро Порошенко підписав укази про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи, 22 січня – Дня Соборності України.

Про це інформує прес-служба глави держави у четвер.

"Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності", - сказано в повідомленні.

"Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначати 21 листопада", - зазначив Порошенко.

За словами президента, 22 січня, як і раніше, країна святкуватиме День Соборності.

Як відомо, після Помаранчевої революції третій президент України Віктор Ющенко заснував на її честь свято - День Свободи, яке відзначалося 22 листопада.

30 грудня 2011 року четвертий президент України Віктор Янукович своїм указом скасував День Свободи. Цим же ж указом він скасував День Соборності 22 січня і встановив нове свято — День Соборності та Свободи України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування