Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правозахисники схвильовані стратами й "народними судами" бойовиків

П'ятниця, 14 листопада 2014, 12:28

Організація Amnesty International висловила стурбованість у зв'язку із проведенням так званих "народних судів" сепаратистами на сході України.

Про це говориться в прес-релізі організації, текст якого наводить агенція "Інтерфакс-Україна".

"Проведення "народного суду" ЛНР разом з фактами жорстокого ставлення до полонених і вбивств у формі страти, є кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права", - говориться в прес-релізі.

Згідно з інформацією, Amnesty International випустила документ, спрямований на мобілізацію прихильників в усьому світі з метою надання тиску на бойовиків.

"Згідно з міжнародним правом, покарання будь-якої людини можливо тільки за рішенням законно створеного суду, який відповідає всім стандартам слушного судового розгляду", - повідомив спікер Amnesty International в Україні Богдан Овчарук.

За його словами, проведення "народних судів" бойовиками є нічим іншим, як "спробою виправдати вбивства людей.

"Винесення й виконання вироків представниками самопроголошених сепаратистських республік може становити військові злочини", - сказане в повідомленні.

Також в організації закликали збройні угруповання, які контролюють частину Луганської й Донецької областей, утриматися від подальших розглядів справ проти осіб, які обвинувачуються в здійсненні злочинів, не вбивати полонених, не застосовувати страту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...