Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

РНБО: Бойовики та росіяни у зоні АТО готуються до наступу

Неділя, 16 листопада 2014, 12:30

Рада національної безпеки і оборони фіксує підготовку терористів і російських військових до наступальних операцій в зоні проведення АТО.

Про це заявив спікер ІАЦ РНБО Андрій Лисенко.

"Фіксуються ознаки підготовки терористів і російських військ до проведення наступальних операцій", - сказав він.

При цьому, за даними РНБО, за минулу добу кількість та інтенсивність обстрілів терористами позицій сил АТО трохи знизилася.

За припущенням РНБО, це може бути пов'язано з сильними туманами у східних регіонах.

Як зазначив Лисенко, всього за добу було проведено близько 30 обстрілів, найбільше - близько Дебальцеве (Донецька область), Попасній, Станиці Луганській та Первомайська (Луганська область).

На Дебальцевському напрямі терористи з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї обстрілювали позиції українських військових у районі м.Дебальцеве, с. Орлово-Іванівка, в районі кургану Гостра Могила та поблизу с. Нікішине Шахтарського району Донецької області. Також терористи з артилерії та мінометів обстріляли позиції сил АТО у с. Міус Попаснянського району Луганської області.

На Донецькому напрямі у Донецьку на території аеропорту бойовики тричі обстріляли з зенітних установок, мінометів та стрілецької зброї позиції українських військових, а також з зенітних установок та стрілецької зброї – колону військової техніки. Терористи з мінометів вели вогонь по позиціям сил АТО біля н.п. Піски Ясинуватського району та Миколаївка Волноваського району. Поблизу с. Орлівка Ясинуватського району терористи атакували розвідпідрозділ сил АТО. Напад відбито, терористи зазнали втрат.

На Луганському напрямі терористи з гранатометів та стрілецької зброї обстріляли позиції українських військових в районі Станиці Луганської.

На Первомайському напрямі з мінометів українські позиції були обстріляні терористами у с. Трьохізбенка, з гранатометів – біля с. Кримське Новоайдарського району та танків – поблизу смт Донецький (передмістя м. Кіровська) Луганської області. Біля населеного пункту Донецьке протягом останньої доби було зафіксовано чотири обстріли блокпостів Нацгвардії – терористи відкривали вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та БМ-21 "Град".

На Маріупольському напрямі поблизу села Гранітне Тельманівського району бойовики обстріляли з артилерії опорний пункт сил АТО та з гранатометів – ротний опорний пункт у районі с.Черненко Новоазовського району.

За минулу добу загиблих серед українських військових немає, поранення отримали 6 військовослужбовців.

"Також були обстріляні з артилерії позиції АТО близько Маріуполя, у населених пунктах Гранітне та Черненко в Донецькій області, з танків бойовики обстріляли блокпости близько Кіровська в Луганській області. Загиблих серед українських військових немає, поранення дістали 6 військовослужбовців", - повідомив Лисенко.

Інфографіка - РНБО.

Українська правда, Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:04
відеоНа кордоні з Угорщиною затримали іноземця, який вивозив дівчину в сексуальне рабство
12:58
Естонія оголосила російського дипломата персоною нон ґрата
12:41
Майже третина українців вважає розслідування щодо бізнесу тиском на нього – опитування
12:34
ГУР допомагає російським добровольцям боротися з режимом Путіна – Юсов
12:34
У Росії призначили нового в.о. головкома ВМФ РФ
12:16
Молдова висилає дипломата РФ через організацію "виборів" у невизнаному Придністров'ї
12:14
Національне військове кладовище не завдасть шкоди екології – заступник директора
12:13
РФ втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ – Gunvor
12:13
Путін після "перевиборів" у травні поїде до Китаю на зустріч з Сі Цзіньпіном – ЗМІ
11:46
Фонд гарантування остаточно виграв справу про стягнення 1,5 млрд з колишніх топів "Платинум Банку", серед яких Рожкова
Усі новини...