Путіноккіо: німецька газета проаналізувала брехню в інтерв’ю Путіна

Вівторок, 18 листопада 2014, 11:46

Німецьке видання Bild проаналізувалj інтерв’ю російського президента Володимира Путіна журналісту NRD Губерту Зайпелю на предмет брехливих тверджень. Таких виявилось п’ять.

"Анексія Криму не порушила міжнародне право"

У своєму інтерв’ю Путін порівняв Крим з Косово. Bild нагадав, що між цими ситуаціями є чимало відмінностей.

Правдивим є лише те, що НАТО у 1999 році порушила права людей, вторгшись у Косово без мандату ООН. Проте різниця значно суттєвіша.

Так, сотням тисяч косовських албанців загрожувало виселення чи вбивство з боку сербської армії та партизан. І інтервенція у Косово була здійснена лиш після довгих років безуспішних дипломатичних зусиль.

Крім того, оголошення незалежності краю відбулося майже через десять років після вторгнення. Ще одна відмінність – в результаті референдуму Косово стало незалежною державою, а не частиною іншої, як Крим.

Скріншот частини сайту Bild.de

"Люди, які хочуть воювати, знайдуть собі звідкись зброю"

Путін стверджує, що Росія не постачає бойовикам зброю, оскільки вони можуть здобути її самостійно. Так, відповідаючи на запитання про те, звідки у сепаратистів танки та артилерія, він сказав "У сучасному світі люди завжди знайдуть собі зброю".

Але НАТО і німецька розвідка не сумніваються, що Росія постачає сепаратистам зброю. У них були виявлені протиракетні системи, які не могли бути захоплені в українців.

Крім того, якщо на чорному ринку і можна купити штурмову зброю, то з танками це буде значно складніше зробити. Також супутникові знімки демонстрували переміщення російської зброї через кордон з Україною.

Також на користь цього свідчать повідомлення російських солдат, які воюють в східній Україні.

"Західні санкції можуть піти Росії навіть на користь"

Путін стверджує, що санкції з боку США та ЄС можуть посилити російську економіку, оскільки товари, які раніше закуповувалися за кордоном, тепер вироблятимуться в Росії.

Але не все так просто, наполягає видання. Санкції направлені в першу чергу проти фінансового, оборонного та сировинного сектору. Щодо останнього Росія особливо залежна від Заходу. Для добування нафти у важкодоступних місцевостях, таких як море, Арктика та сланцеві поклади Росія потребує західні технології, а легкодоступні поклади все більше виснажуються.

"Ріст економіки, незважаючи на кризу"

Путін заявив, що очікує у цьому році економічний ріст на рівні 0,5 – 0,6%, а у наступному – 1,2%. Далі – більше: у 2006 році російська економіка має вирости на 2,3%, а у 2017 – на цілих 3%.

Про що Путін не згадує: під час його перших двох президентських термінів російська економіка зростала на 7-8% на рік. Навіть російський Центробанк не вірить президентові – на днях він скоригував прогноз росту на рівні 0,3% у цьому і 0% у наступному році. Причиною було названо виснаження традиційних джерел росту – нафти та газу.

"Ніхто не говорить про федералізацію України"

Путін дивується, чому ніхто не хоче говорити з ним про федералізацію України. На його думку у такому випадку критики боятимуться "децентралізації".

Втім видання впевнене, що Путіну не потрібна федеральна структура України такого типу, який, наприклад, є у Німеччині. У німецьких оборонних кругах впевнені, що він хоче зробити з України конфедерацію з сильними республіками.

Різниця полягає у тому, що у такому випадку окремі республіки мали б сильний вплив на зовнішню політику України. Тоді за допомогою східних проросійських частин Путін міг би не допустити євроінтеграції України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...