Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: Відповідальність за гуманітарну катастрофу на Донбасі несе Кремль

Вівторок, 18 листопада 2014, 13:34

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що відповідальність за неможливість здійснення соцвиплат і доставку гуманітарної допомоги несе Кремль.

Про це він заявив на спільній із прем'єром Норвегії Ерной Солберг прес-конференції у вівторок у Києві.

 "Зараз питання поставок туди (на Донбас) як продуктів харчування, так і здійснення соціальних виплат, перебуває винятково в руках Кремля. Кремль відповідає за гуманітарну катастрофу, яка насувається на територію Донецької й Луганської областей", - заявив Яценюк.

За його словами, українська влада не може доправити гуманітарну допомогу на підконтрольні бойовикам території.

"Як тільки гуманітарна допомога, сформована українським урядом, доїжджає до першого блокпоста, який контролюється російськими терористами, її або не пропускають, або просто розкрадають", - розповів прем'єр.

Тим часом він нагадав, що український уряд зобов'язався поставляти на Донбас електроенергію й тепло.

"Це означає, що суми коштів, які накопичені в якості соціальних і інших виплат, а також дотацій, які повинні виплачуватися на території Донецька й Луганська, будуть скорочені на вартість електроенергії й газу, які туди поставляються", - пояснив Яценюк.

Разом з тим він зазначив, що уряд поставив завдання почати відновлення зруйнованого Донбасу, але для цього Росія повинна виконати 12 пунктів Мінського протоколу, який вона підписала й зобов'язалася виконати.

"Чим швидше з території Донецька й Луганська заберуться додому російські військові, тим швидше люди, які стали заручниками імперських амбіцій, почнуть нормально жити" – заявив прем'єр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування