Росія за 3 дні перекинула в Україну понад 100 одиниць військової техніки - МЗС

Вівторок, 18 листопада 2014, 16:09

Росія з 15 листопада перекинула в Україну понад 100 одиниць військової техніки.

Про це під час брифінгу повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає Інтерфакс-Україна.

"15-17 листопада зафіксовано вторгнення через пункти переходів Ізварино та Новоазовськ декількох колон військової техніки, в т.ч танків, РЗСО і гармат", - сказав Перебийніс.

Дипломат також зазначив, що РФ спільно з бойовиками формує ударні угруповання і накопичує військову техніку та особовий склад на Донецькому, Дебальцівському та Луганському напрямках.

Зокрема, в Докучаєвську останнім часом зафіксовано більше 500 осіб особового складу, близько 30 танків, 3 зенітно-ракетних комплекси, 6 реактивних систем залпового вогню, 6 крупнокаліберних гаубиць і багато іншої військової техніки.

Також в Іловайськ прибув ешелон з 12 вагонами з боєприпасами.

Крім того, у селі Комишне Станично-Луганського району Луганської області зосереджено велику кількість артилерії, мінометів і 3 тисяч особового складу. А в селищі Ясне Лутугинського району Луганської області облаштовано укріпрайон і табір з підготовки бойовиків.

За його словами, українська сторона регулярно інформує західні країни про виявлені факти. Заперечення ж даного факту Росією призвело до втрати довіри у світової спільноти, підкреслив Перебийніс.

Раніше генсек НАТО заявив, що Росія продовжує нарощувати військову присутність як в Україні, так і на кордоні, чим порушує режим припинення вогню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...