РНБО: Обстріл місії ОБСЄ - провокація терористів

Четвер, 20 листопада 2014, 12:19

У Раді національної безпеки і оборони називають обстріл спостерігачів ОБСЄ провокацією терористів.

Про це під час брифінгу у четвер повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Ми неодноразово попереджали, що терористи наносять на свою техніку маркування українських сил для здійснення провокацій", - заявив Лисенко.

Він також наголосив, що позначення, яке було на згаданій у звіті ОБСЄ автівці, а саме: вертикальні білі лінії – застаріле позначення українських військ. За словами Лисенка, зараз воно має оновлений вигляд.

Лисенко зазначив, що у звіті ОБСЄ не вказано, що обстріл здійснили українські військові

Також полковник вказав на те, що, згідно із інструкцією рух, колон українських військ менше 2 одиниць заборонено. Натомість у звіті місії ОБСЄ йдеться про 1 вантажівку.

"Жодним чином ця машина не може належати українським військам. Це звичайна провокація, про які ми попереджали. У разі виявлення таких провокацій одразу прошу повідомляти про це сили АТО, щоб можна було зреагувати", - сказав речник.

Лисенко зазначив, що інформацію про цей інцидент не було надано штабу АТО. "Якби одразу надали в штаб АТО, то можна би було застосувати всі заходи , аби затримати злочинців", - сказав речник. 

Як відомо, у звіті моніторингової місії ОБСЄ від 19 листопада сказано, що неподалік Мар'їнки, яку контролюють сили АТО, їхні спостерігачі потрапили під обстріл військових.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування