Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ думали, як "утихомирювати" Майдан - документи з архівів

П'ятниця, 21 листопада 2014, 08:31

Генеральна прокуратура після розгону молоді на Майдані в ніч із 29 на 30 листопада 2013 року констатувала, що протестні настрої лише наростають і що без покарання когось за це Майдан не розійдеться.

Про це говориться в аналітичній записці, яка, за даними Мустафи Найема, лягла на стіл колишньому генпрокурору Віктору Пшонці через два тижні після розгону студентів.

"Відомство вже починає розуміти, що якщо винні в розгоні не будуть покарані, барикади й люди на вулицях стануть реальною загрозою стабільності в усій країні", - взаначає політик і екс-журналіст, публікуючи документ.

Наприкінці записки говориться про використання "трійки" – Найем припускає, що йдеться про покази Сівковича, Попова й Коряка, яких правоохоронні органи офіційно звинувачували в розгоні студентів.

У ГПУ думали, як "утихомирювати" Майдан
Така аналітична записка лягла на стіл Пшонці
Майдан: Документ із архівів влади

"Я можу помилятися, але логіка зрозуміла: замість визнання провини треба продовжувати грати мускулами й обіцяти покарати винних. У принципі мало чим відрізняється від сьогоднішніх реалій, але будемо вважати, що це простий збіг", - пише Найем.

Крім того, Найем публікує інший документ, у якому перераховано заходи для зменшення кількості мітингувальників, щоб послабити тиск опозиції й світової громадськості.

Також у ньому рекомендовано в інформаційному полі заявляти про незаконність дій мітингувальників, зокрема, у плані блокування органів держвлади.

Команда Януковича вигадувала заходи для зменшення кількості мітингувальників на Майдані
Ідеї щодо зменшення людей на Майдані
У Януковича думали, що Майдан-2013 - те ж саме, що в 2004-му році
Документи з архівів влади

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування