За добу бойовики 79 разів робили спроби атакувати сили АТО

Субота, 22 листопада 2014, 09:40

За минулу добу зафіксовано 79 спроб атак на позиції сил АТО з боку терористів, втрати українських військ складають 14 військовослужбовців - четверо загиблих, 10 отримали поранення.

Про це повідомили у прес-центрі АТО.

Терористичні угрупування продовжують вести хаотичний вогонь із різних типів стрілецької зброї та озброєння по розташуванням позицій сил АТО.

За даними штабу АТО, за минулу добу бойовики 18 разів відкривали вогонь по населених пунктах у Луганській та Донецькій областях з метою дискредитації українських військових.

"Упродовж доби сили АТО адекватно реагували на провокативні дії терористів. Українські артилеристи загалом 42 рази нанесли результативні вогневі ураження по цілях противника, що призвело до знищення живої сили та техніки бойовиків", - йдеться у повідомленні.

Напруженою ситуація залишається в районах Луганського, Донецького та Дебальцевського плацдармів.

На Луганщині мінометні розрахунки незаконних озброєних формувань працюють з території населених пунктів Сміле, Раївка, Слов'яносербськ, околиць Луганська.

"Терористичні угрупування продовжують ігнорувати принципи гуманітарного права та міжнародних конвенцій у сфері використання певних типів боєприпасів, озброєння та військової техніки. Зокрема, неодноразово фіксувалися спроби встановлення ними протипіхотних мін на територіях прилеглих до населених пунктів", - зазначили у прес-центрі АТО.

За минулу добу розвідкою сил АТО попереджено спрацювання низки вибухових пристроїв.

У  кілометрі від м.Щастя зафіксовано вибух протипіхотної міни: 2 бійців сил АТО загинуло, 1 військовослужбовець отримав численні поранення. Наразі лікарі борються за життя.

В районі аеропорту "Донецьк" та сусідніх укріплених позицій сил АТО спостерігалась підвищена активність незаконних озброєних формувань.

Окрім того поблизу н.п. Піски бандити здійснили спробу атакувати опорний пункт одного з підрозділів. Атаку відбито.

На Дебальцевському напрямку бандити ведуть вогонь, використовуючи в якості прикриття об’єкти промислової інфраструктури та житлові масиви населених пунктів.

Зокрема, вогонь відкривався зі сторони Шахт № 2, 7, 6. А також з території Єнакієво, Горлівки, Чернухіно.

Поблизу Маріуполя по укріпленому району, підконтрольному силам АТО, здійснено 4 обстріли з мінометів. Втрат зі сторони сил АТО немає.

Джерело відео - Військове телебачення України

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування