Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В американському місті спалахнули масові заворушення після вердикту суду

Вівторок, 25 листопада 2014, 09:35

В американському Ферґюсоні штат Міссурі спалахнули масові заворушення через вердикт суду.

Про це повідомляє Еuronews.

Розлючений натовп підпалив кілька будинків та авто, а також почав трощити магазини після того, як журі присяжних вирішило не висувати обвинувачення білому поліцейському за вбивство 18-річного афроамериканця Майкла Брауна.

Ця трагедія, що сталася у серпні, призвела до наймасовіших протестів у США на расовому ґрунті за останні роки.

Перед оголошенням вердикту у Ферґюсоні запровадили надзвичайний стан, що передбачає введення Національної гвардії, якщо ситуація остаточно вийде з-під контролю.

Родина загиблого хлопця заявила, що розчарована вироком, однак просить припинити прояви агресії. До цього ж закликає і Барак Обама.

"У першу чергу, ми – нація, що спирається на верховенство закону. Тому потрібно визнати рішення, яке ухвалило журі присяжних. Є американці, які не погоджуються з ним, і є люди, які глибоко розчаровані, навіть обурені. Це зрозуміла реакція. Але я приєднуюсь до батьків Майкла і закликаю усіх незгодних із цим рішенням протестувати мирно," – заявив президент США.

Через заворушення у небі над Ферґюсоном обмежили авіапольоти, низку рейсів до міста скасували. Очевидці кажуть, що на вулицях лунають постріли, а натовп грабує магазини.

Поліцейський Даррен Вілсон, який застрелив Брауна, після оголошення вироку заявив, що діяв, згідно з інструкцією. За версією поліції, хлопець намагався чинити опір правоохоронцю. Однак його родичі кажуть, що покійний стояв із піднятими руками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...