Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Порошенка допускають, що спікеріада в четвер не закінчиться

Вівторок, 25 листопада 2014, 16:01

В "Блоці Петра Порошенка" допускають, що на першому засіданні нової Ради керівництво парламенту можуть і не обрати.

Таку думку висловив народний депутат, представник партії "Блок Петра Порошенка" Павло Розенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Чи будуть готові політичні сили вже в четвер голосувати за відповідні рішення, на сьогодні поки прогнозувати складно. Я думаю, що програма мінімум в четвер - це повинні пройти всі юридичні процедури, плюс формування фракцій, коаліції. І тільки це дасть можливість старту офіційних переговорів з формування комітетів і уряду в цілому", - сказав він.

Політик пояснив, що після прийняття присяги новообрані народні депутати отримають посвідчення і картки для голосування. Далі будуть сформовані фракції, підписано коаліційну угоду.

На уточнююче запитання, чи допускає він, що керівництво Верховної Ради не буде сформовано на першому засіданні парламенту в четвер, Розенко заявив:

"Так, я не виключаю. До вибору спікера Верховна Рада повинна пройти чималий шлях роботи".

"Якщо згадати всі попередні скликання Верховної Ради, ніколи спікер не вибирався відразу ж на першому засіданні. Є конституційна процедура, яка повинна бути усіма народними депутатами строго витримана, щоб не виникало питання щодо легітимності або нелегітимності обрання нового керівництва Верховної Ради", - пояснив політик .

Разом з тим він зазначив, що президент Петро Порошенко та інші політики висловилися за те, щоб до 1 грудня були сформовані робочі органи Верховної Ради, коаліція повинна запропонувати свій склад Кабінету Міністрів ".

Як повідомлялося, на 27 листопада призначено відкриття першої сесії Верховної Ради 8 скликання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування