Прикордонникам показали трохи більше третини всіх "гумконвоїв" Путіна

П'ятниця, 28 листопада 2014, 11:43

Прикордонники візуально оглянули 343 з 836 вантажівок гуманітарних конвоїв з Росії.

Про це на прес-конференції сказав голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко, передають Українські новини.

Голова Держприкордонслужби зазначив, що перший гуманітарний конвой з Росії прибув в Україну 21 серпня, і він особисто брав участь в огляді вантажів.

Тоді, згідно із усіма процедурами, було оглянуто й перевірено 34 вантажівки, але потім російська сторона почала ігнорувати міжнародне й українське законодавство й відправляти гумконвої без перевірки на прикордонних і митних пунктах.

Усього на даний момент відправлено 7 конвоїв, Росія вже сповістила офіційною нотою Міністерство закордонних справ про відправлення чергового гуманітарного конвою на Донбас 30 листопада.

Українські прикордонники, за словами Назаренка, змогли візуально оглянути тільки 343 з 836 вантажівок російських гуманітарних конвоїв.

Глава Служби запевняє, що українські прикордонники роблять усе можливе, щоб не допустити провозу у вантажівках диверсантів і озброєння.

Він заявив, що присутність українських прикордонників на пункті пропуску "Донецьк" (Ростовська область) не дозволяє Росії провозити в гумконвоях зброю й боєприпаси.

Крім того, Назаренко сказав, що, за підсумками його зустрічі 30 жовтня з російським колегою, була досягнута домовленість про допуск українських прикордонників ще на ряд пунктів пропуску, зокрема на "Дьяково" (Луганська область).

Як повідомлялося, РНБО вважає часті російські гуманітарні конвої нарощуванням військових сил терористів на Донбасі.

Раніше прослідковувалася тенденція, що обстріли сил АТО підсилювалися після чергових гуманітарних конвоїв.

Крім того, відомою проблемою є також те, що в Донецькій і Луганській області гуманітарна допомога, яку нібито передавали в цих російських гумконвоях, до людей не доходить

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...