Російський депутат звинуватив Кремль у брехні про військових

П'ятниця, 28 листопада 2014, 21:43

Кремль "офіційно бреше" про відсутність російських військ в Україні.

Про це у п'ятницю у Москві журналістам у рамках конференції "Війна у Чечні: політичні помилки та військові злочини" заявив депутат Псковських обласних Зборів депутатів Лев Шлосберг, передає кореспондент "Укрінформу" в РФ.

"РФ офіційно бреше про те, що російські війська не беруть участі у бойових діях на території України. На жаль, беруть. На превеликий жаль, беруть участь у війні, вбивають самі, і їх вбивають також", - сказав він.

"Кількість жертв величезна, їх точна кількість сьогодні ні з українського боку, ні з російського боку невідома. На жаль, враховуючи підпільність цієї війни, довго ще не буде відомо", - сказав Шлосберг і додав, що кількість жертв тільки серед псковських десантників сьогодні обчислюється "тризначними числами".

Депутат бачить вихід із сьогоднішньої ситуації у негайному припиненні бойових дій, виведенні російських військ з тих регіонів України, де вони є присутніми, переведенні українських військ в режим контролю безпеки, а не в режим бойових дій.

Крім того, на його думку, з обох боків скоєні воєнні злочини, їх необхідно розслідувати; без суду за підсумками цієї війни не обійтися.

"За підсумками чеченської війни не було судів, тому досі ніхто не знає, хто і кого вбивав, і хто за що відповідає. І є спокуса повторити це", - зазначив Шлосберг.

Крім того, він додав, що нинішня ситуація на сході України відрізняється від чеченської 20-річної давності тим, що "в Україні російська сторона заперечує сам факт ведення бойових дій своїми військами".

Російський депутат вважає, що "вирішальне слово" у війні на Донбасі буде не за Україною та Росією.

"Зараз, як мені уявляється, якусь консолідовану позицію повинна зайняти ЄС і світова спільнота. Вона має бути в першу чергу антивоєнною у рівній мірі у відношенні до двох сторін", - упевнений Шлосберг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування