МВС передало СБУ дані про одіозних "спостерігачів" на "виборах" ДНР

Понеділок, 3 листопада 2014, 18:31

Міністерство внутрішніх справ встановило обставини щодо участі ряду іноземних громадян в якості "спостерігачів" у так званих виборах на території самопроголошеної "республіки ДНР".

Про це у понеділок повідомляє прес-служба МВС.

"Моніторинг" так званих виборів здійснювався нібито представниками зокрема США, Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Греції, Австрії та Італії.

За оцінками експертів, так звані "спостерігачі" є представниками найбільш одіозних антидемократичних політичних сил у своїх країнах:

Наприклад представник угорської націоналістичної партії "Йоббік" Бела Ковач, сербський націоналіст Владімір Кршлянін і т.д. (весь список можна переглянути тут).

МВС заявляє про неприпустимість участі іноземних громадян у незаконних процесах, що відбуваються на територіях, які тимчасово контролюються банд формуваннями та іноземними найманцями.

МВС визначає данні дії іноземних громадян як протиправні і передає отримані матеріали до СБУ, як до уповноваженого державного органу.

Міністерство внутрішніх справ звертається до Служби безпеки з проханням кваліфікувати діяльність сказаних іноземних громадян і дати відповідну правову оцінку.

Крім того, МВС звертається до Міністерства іноземних справ із проханням ужити належних заходів для забезпечення оголошення даних іноземних громадян персонами нон-грата на території України, та передачі інформації щодо їхньої участі в протиправних діях на території України відповідним урядовим установам у цих країнах.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook запевнив, що "дії СБУ будуть швидкими, рішучими і жорсткими".

Як відомо світові лідери засудили проведення так званих "виборів" сепаратистів 2 листопада. Лише Росія визнала вибори терористів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування