Кисельов активізує інтернет-пропаганду на 45 мовах світу

Середа, 5 листопада 2014, 09:50

На базі російського інформагентства "Россия сегодня", яким керує одіозний Дмитро Кисельов, створять нову інтернет-структуру для роботи за кордоном.

Про це пише російський "РБК", з посиланням на свої джерела в агентстві.

Презентацію для офіційних осіб, керівників російських і зарубіжних компаній, присвячену новому продукту, під назвою "Відкриття нової ери іномовлення" призначили на 10 листопада.

Її проведе особисто Кисельов і головний редактор "России сегодня" і телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян.

Один зі співрозмовників стверджує, що, по суті, створюється "нове інформагентство", яке об'єднає кілька десятків іншомовних сайтів на різних територіях світу.

Два інших джерела розповіли, що робоча версія назви проекту - "Супутник".

В реєстрі ліцензованих ЗМІ, який веде Роскомнадзор, 29 травня 2014 року "Россия сегодня" зареєструвала два медіа під назвою Sputnik: радіоканал та інформагентство.

Перераховані мови їхнього мовлення: всього 45 мов, у тому числі країн Європи, Азії, СНД, Північної та Південної Америки.

Як пише видання, мова може йти про портали, схожі на "Украина.ру", яка збиралася "знайомити з альтернативною точкою зору про ситуацію в Україні, яка кардинально відрізняється від тієї, що домінує в українських і західних ЗМІ".

В проекті бюджету на 2015-2017 роки, на МІА "Россия сегодня" в 2015 році буде виділено 6,48 мільярда рублів (більше 150 мільйонів доларів). Ще 15,38 мільярда рублів (більше 360 мільйонів доларів) виділять на телеканал Russia Today.

Як відомо, МІА "Россия сегодня" створено в грудні 2013 року на базі РІА "Новости". Очолив цю структуру одіозний телеведучий, рупор кремлівської пропаганди Дмитро Кисельов.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування