Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НТВ" використав у сюжеті проти Нацгвардії хлопчика-волоцюжку

Середа, 5 листопада 2014, 16:42

Донецька влада знайшли хлопчика, якого використав у своєму пропагандистському сюжеті російський телеканал "НТВ".

Про це йдеться у повідомленні Донецької обласної державної адміністрації.

"Після виходу в ефірі федерального каналу "НТВ" сюжету про чергового хлопчика, нібито постраждалого від Національної гвардії України, облдержадміністрація встановила особу неповнолітнього і розшукала його "​​убитих" батьків", - сказано в повідомленні.

Як з'ясувалося, цього хлопчика звати Станіслав, він 2002 року народження. Перебуває на обліку в службі у справах дітей Красноармійської райдержадміністрації як схильний до бродяжництва. Хлопчик неодноразово тікав з дому, потрапляв до притулку, звідки його повертали в родину.

У дитини є батьки, у яких велике домогосподарство в селі Червоний Лиман Рівненського сільради Красноармійського району. Крім Станіслава в родині ще троє дітей, молодшому з яких два місяці.

"Це хвора дитина з установленим діагнозом. Він часто говорить неправду. Може ходити по селу і розповідати перехожим, що він усиновлений​​, хоча це не відповідає дійсності. Може збрехати про що-небудь інше", - розповідає начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віра Сагайдак.

За повідомленням ОДА, батьки Станіслава з жахом побачили на каналі "НТВ" сюжет про свого сина, де йшлося, що їх самих "вже немає в живих".

Вони одразу звернулися до райдержадміністрації, де повідомили, що представники Національної гвардії України або інших військових формувань в їхню сім'ю не приходили, тому не застосовували до них силу і тим більше не вбивали, як про це розповіли російські ЗМІ.

Дитину розшукує міліція. Фото із сайту МВС

"Станіслав каже неправду, бо хворий, а представники колись шанованого телеканалу брешуть, бо свідомо стали звичайним інструментом в інформаційній війні проти України", - вважає заступник начальника управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації Ілля Суздалев.

Зараз через відсутність зв'язку з батьками облдержадміністрація не має інформації, чи вдалося їм забрати хлопця.

Нагадаємо, російські ЗМІ вже не вперше використовують дітей в інформаційній війні проти України. Влітку одразу після звільнення Слов'янська повідомлялося про абсурдному розп'ятті хлопчика на центральній площі міста.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...