РФ вважає, що українці обстріляли в Донецьку російськомовних дітей - порушено справу

Четвер, 6 листопада 2014, 10:59

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом артобстрілу школи в Донецьку.
 
Про це в четвер повідомляє офіційний сайт відомства.

Відзначається, що Головним слідчим управлінням СК Росії за фактом артилерійського обстрілу школи в місті Донецьку порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених п.п. "а", "в", "е", "ж", "л" ч. 2 ст. 105, ч. 1 ст. 356 КК РФ (вбивство, вчинене за обтяжуючих обставин; застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

За версією російського слідства, "5 листопада 2014 близько 17 години військовослужбовці Збройних сил України та Національної гвардії за вказівкою вищестоящих командирів та посадових осіб Міністерства оборони України, Збройних сил України та Національної гвардії України здійснили прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння середньої школи №63 , розташованої по вулиці Степаненка в місті Донецьку".

В результаті загинули двоє неповнолітніх, і ще трьом місцевим жителям завдано шкоди здоров'ю різного ступеня тяжкості.

Як вважає слідство, вищевказані посадові особи здійснили артилерійський обстріл з метою знищення національної групи російськомовного населення, яке проживає на території самопроголошеної Донецької народної республіки.

Вказану кримінальну справу з'єднано в одному провадженні з основною кримінальною справою про застосування заборонених засобів і методів ведення війни про геноцид мирного населення, що проживає в самопроголошених Донецькій і Луганській народних республіках.

Як відомо, в середу в Донецьку на стадіон біля школи біля аеропорту впав снаряд, двоє дітей загинули, ще 4 були поранені.

За однією з версій, снаряд прилетів з Макіївки, яка знаходиться під контролем терористів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News