Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Лавров: Нам про російські танки та війська на сході України не відомо

Субота, 8 листопада 2014, 09:32

Російських військових та озброєння немає на сході України.

Про це перед початком зустрічі з Держсекретарем США Джоном Керрі заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє прес-служба МЗС.

Так, на питання, чи направляє зараз Росія війська і танки на Україну, Лавров заявив: "Навіть Джен Псакі заявила, що у Держдепартамента немає інформації про це. Якщо її немає у Дж.Псакі, то у мене тим більше".

Також, коментуючи питання про припинення вогню в Україні, Лавров зазначив: "Угода про припинення вогню була підписана між "ополченцями" і урядом (України). Вони самі мають завершити процес роз'єднання сил, чим вони зараз і зайняті".

Раніше Псакі повідомила, що поки що підтвердити повідомлення Києва про те, що східний кордон України перетнула колона танків та іншої бойової техніки з Росії, не можна. Водночас вона зазначила, що якщо цей факт підтвердиться, він стане "черговим кричущим порушенням Мінської угоди", повідомляє Німецька  хвиля.

Як відомо, раніше в  РНБО повідомили про перетин східного кордону України 32 російськими танками. 

У свою чергу в НАТО констатували збільшення чисельності російських військ на кордоні з Україною.

"Якщо факт перетину кордону підтвердиться, це буде ще одним доказом агресії Росії і прямої залученості до дестабілізації ситуації в Україні", - заявив представник Альянсу.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування