Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Каталонії проводять "опитування" про незалежність

Неділя, 9 листопада 2014, 11:12

У Каталонії (Іспанія) проходить неофіційне опитування про незалежність регіону.

Як повідомляє The Local, на виборчих дільницях, що  відкрилися в школах і меріях каталонських міст, учасникам опитування роздають бюлетені, в яких пропонується відповісти на запитання: "Чи хочете ви, щоб Каталонія стала державою?".

Тим, хто відповів ствердно, потім пропонується друге питання: "Якщо так, то чи хочете ви, щоб Каталонія стала незалежною державою?".

Уряд Іспанії вважає дане опитування у Каталонії незаконним. Прокуратура Каталонії за наказом Мін'юсту Іспанії почала слідчі дії, мета яких - встановити, чи міститься склад злочину у використанні приміщень державних шкіл і мерій для проведення опитування 9 листопада.

Голосування 9 листопада назвали "опитуванням", а не "референдумом про незалежність", який планували провести раніше, після того, як влада заборонила його проведення.

Конституційний суд Іспанії визнав, що проведення референдуму суперечить Конституції.

Президент Каталонії Артур Мас заявив, що будь-яка спроба офіційного Мадриду зупинити голосування буде трактуватися як "атака на демократію".

Разом з тим прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав не перебільшувати важливість голосування.

"Те, що відбуватиметься - не референдум, не консультації, я навіть не можу кваліфікувати це. Не викликає сумнівів, що це не матиме жодного ефекту", - заявив він.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування