У четвер Рада спробує відкликати із керівництва комітетів голосувальників 16 січня

Середа, 10 грудня 2014, 23:14

У Верховній Раді зареєстровано два проекти постанов про відкликання із керівництва комітетів депутатів, які голосували за диктаторські закони 16 січня.

Обидва документи пропонують внести зміни до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання" від 4 грудня 2014 року.

Автором одного із них, зареєстрованого під номером 1291, є народний депутат Олег Ляшко. Він пропонує відкликати 15 нардепів.

Йдеться про Лабазюка Сергія - з посади першого заступника голови Комітету з питань аграрної політики; Бобова Геннадія - заступника голови Комітету з питань аграрної політики; Деркача Андрія з посади першого заступника голови Комітету з питань бюджету; Кацубу Володимира з посади першого заступника голови Комітету з питань економічної політики;

Поплавського Михайла з посади секретаря Комітету з питань науки і освіти; Богуслаєва Вячеслава - заступника голови Комітету з питань національної безпеки і оборони; Шипка Андрія - заступника голови Комітету з питань охорони здоров’я.

А також Развадовського Віктора з посади заступника голови Комітету з питань податкової та митної політики; Фельдмана Олександра з посади заступника голови Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин; Кіссе Антона з посади заступника голови Комітету з питань правової політики та правосуддя; Гіршфельда Анатолія з посади заступника голови Комітету з питань промислової політики та підприємництва;

Бондаря Віктора з посади заступника голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України; Атрошенка Владислава з посади заступника голови Комітету з питань транспорту; Шкірю Ігоря з посади заступника голови Комітету з питань транспорту; Клімова Леоніда з посади першого заступника голови Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності.

Ляшко також пропонує обрати їх членами відповідних комітетів.

Саме цей проект постанови внесено до порядку денного засідання ВР, що відбудеться 11 грудня.

Крім того, у Верховній Раді зареєстровано ще один схожий проект постанови № 1356 авторства депутатів Ігоря Єремеєва, Андрія Деркача та Ярослава Москаленка.

Вони пропонують відкликати із керівництва комітетів 9 нардепів, а саме: Лабазюка; Деркача, Кацубу, Поплавського, Богуслаєва; Онищенка, Развадовського, Гіршфельда та Бондаря.

Як відомо, перед голосуванням постанови №1009 координатор коаліції Юрій Луценко вніс пропозицію вилучити із числа керівників комітетів усіх "голосувальників 16 січня", яке депутати підтримали.

Також зі списку керівників комітетів, за поправкою Луценка, мав бути викреслений Олесь Довгий.

Проте спікер ВР Володимир Гройсман цю поправку в закон не включив.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування