Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко за візит Аксьонова в Нью-Делі звинуватив Індію в "любові до грошей"

П'ятниця, 12 грудня 2014, 08:56

Президент України Петро Порошенко висловив невдоволення позицією Індії у зв'язку з візитом глави анексованого Росією Криму Сергія Аксьонова до Нью-Делі.

Виступаючи в Сіднеї, Порошенко звинуватив Індію в тому, що вона приділяє "більше уваги грошам", ніж "ціні" візиту Аксьонова, повідомляє "Інтерфакс".

Індія виступила проти західних санкцій у відношенні Росії у зв'язку з приєднанням Криму.

У зв'язку з цим Порошенко заявив, що Індія стоїть окремо від "цивілізації".

Президент України сказав, що "було нелегкою роботою зібрати світ разом (проти Росії)".

Він пригрозив ставленику Москви у Криму: "Позиція Індії не допоможе й не врятує Аксьонова".

Аксьонов перебував у четвер у Нью-Делі з першим "міжнародним візитом" у якості керівника Криму як "російського регіону", повідомила "Інтерфаксу" його прес-секретар Катерина Полончук.

За її словами, Аксьонов у четвер підписав меморандум про взаємодію між керівництвом Криму й організацією "Індійсько-Кримське партнерство", до якої входять представники ділових кіл Індії.

"Основні напрямки, у яких будемо співпрацювати – це переробка сільгосппродукції, туризм, виробництво лікарських препаратів, поставка продуктів харчування на територію Республіки Крим", - сказав Аксьонов журналістам у Нью-Делі.

Прес-секретар МЗС України Євген Перебийніс заявив у четвер, що підписані Аксьоновим документи в Індії не є офіційними.

"Угода з одним із індійських бізнесменів була підписана Аксьоновим на території російського посольства в Делі й не має ніякого офіційного статусу", - сказав Перебийніс "Інтерфаксу-Україна".

За інформацією зовнішньополітичного відомства України, Аксьонов не входив до складу офіційної делегації президента Росії Володимира Путіна в ході його візиту до Індії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: