Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спостерігачі ОБСЄ заявляють, що бойовики вигнали їх з Павлополя

П'ятниця, 12 грудня 2014, 20:09

Двоє озброєних представників угруповання "ДНР" наказали у четвер спостерігачам місії ОБСЄ залишити селище Павлопіль Донецької області.

Про це спостерігачі повідомили у своєму щоденному звіті.

Згідно з повідомленням, перед тим місцеві мешканці встигли розповісти місії ОБСЄ, що протягом попередніх двох днів у тій місцевості боїв не було.

Раніше спостерігачі Організації з безпеки і співпраці в Європі кілька разів повідомляли, що і сепаратисти, і українські силовики час від часу не пропускали їх через блок-пости.

Це повідомлення з Павлополя стосується 11 грудня дня: місія ОБСЄ зазвичай повідомляє про події, які засвідчили її спостерігачі, наступного дня чи й пізніше.

Тим часом прес-центр антитерористичної операції заявив, що 12 грудня сепаратисти біля Маріуполя влаштували провокацію для спостерігачів ОБСЄ, щоб видати спричинені ними руйнування за нібито наслідки українського обстрілу.

Підтверджень чи заперечень цієї інформації з інших джерел наразі немає.

Населений пункт Павлопіль, за повідомленнями, був "нейтральним", у ньому не було силовиків ні однієї сторони, але днями його захопили збройні сепаратисти й почали звідти обстрілювати українські позиції.

У п'ятницю на околиці Павлополя відбувся бій між сепаратистами і українськими військовими, в перебігу якого є жертви з обох сторін, заявив у Facebook добровольчий полк особливого призначення "Азов".

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування