Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Валютний збір підвищать для населення в чотири рази - ЗМІ

Вівторок, 16 грудня 2014, 11:08

Кабмін вирішив обмежити сплату збору з операцій купівлі валюти лише угодами з готівковою валютою і підняти його в чотири рази - до 2%.

Про це пише Finmaidan.

Як пише видання, уряд вирішив не відмовлятися від ідеї збільшення збору до Пенсійного фонду з операцій купівлі іноземної валюти. Це випливає з доопрацьованої редакції правок до Податкового кодексу.

Документ був поданий до парламенту у вересні під № 5079, але через перевибори Верховної ради і формування нового Кабміну його так і не розглянули.

У доопрацьованому проекті, опублікованому Радою підприємців при Кабміні, збережена ідея підвищення з 2015 року розміру збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з купівлі валюти - з 0,5% до 2% від суми, йдеться в матеріалі.

Однак коло платників збору звузиться, пише видання.

Зараз збір сплачують юридичні та фізичні особи, які здійснюють операції з купівлі іноземної валюти в безготівковій та/або готівковій формі. Запропоновано звільнити від фіскального навантаження всіх юросіб, які купують валюту, як готівкову, так і безготівкову, для своїх потреб. Платниками збору залишаться тільки фізособи, які купують готівкову валюту, і юрособи, які набувають її з метою продажу населенню.

Нагадаємо, валютний збір був відновлений 1 квітня законом "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні".

Банкіри поки не знають, які саме їх операції з купівлі готівкової валюти будуть обкладатися збором: тільки в інших юросіб або ж у фізосіб, коли вони здають валюту.

Як пише видання, підвищення ставки збору до 2% дозволить збити спекулятивний попит на валюту.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування