Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко думає, що українці потерплять заради ЄС

Середа, 17 грудня 2014, 11:03

Можливість вступу України в Євросоюз дає українцям сили перенести нинішні труднощі.

Про це в інтерв'ю польській Gazeta Wyborcza заявив президент Петро Порошенко.

За його словами, зараз перед країною стоїть три завдання: боротьба з корупцією, економічна трансформація і членство в ЄС.

"Ця остання мета мобілізує людей і допомагає їм пережити нинішні труднощі…Ця перспектива підтверджує, що ці страшні випробування, через які ми проходимо зараз, мають сенс", - заявив Порошенко.

Для реалізації поставлених завдань він просить у Заходу політичної підтримки, допомоги у проведенні реформ та фінансової допомоги.

"МВФ нещодавно прийняв рішення про збільшення обсягів фінансування (України – ред.). США оголосили про випуск довгострокових гарантій для підтримки українських золотовалютних резервів. Це має супроводжуватись третьою хвилею макроекономічної допомоги, про яку ми говорили з лідерами ЄС", - заявив Порошенко.

Як відомо, курс гривні до іноземних валют побив історичні мінімуми, а на чорному ринку за нього просять уже по 22 гривні.

Антикорупційне бюро, закон Порошенка про яке ухвалила Верховна Рада, досі не створене, а в проекті бюджету на 2015 рік грошей на нього і не передбачено.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування