Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко каже, що зустрінеться з Порошенком у неділю

П'ятниця, 19 грудня 2014, 13:57

Президенти України та Білорусі Петро Порошенко та Олександр Лукашенко проведуть у неділю, 21 грудня, зустріч.

Про це повідомив у п'ятницю журналістам сам Лукашенко при відвідуванні Державного комітету судових експертиз, передає БЕЛТА.

"У неділю, швидше за все, ми зустрінемося з президентом України. Він вчора подзвонив мені і попросив, щоб ми якось зустрілися, переговорили з деяких питань, та і я виявляв бажання, тому що нам є про що поговорити в цій ситуації", - сказав Лукашенко.

"Виходячи з цієї розмови, я зрозумів, що українське керівництво, зокрема президент України, абсолютно не є перешкодою до початку нового раунду переговорів у Мінську", - зазначив президент.

"Як він сказав, він чекає зараз реакції з боку керівників Луганської та Донецької республік. Якщо там домовленості будуть, то найближчим часом вони можуть зібратися знову на цьому майданчику в Мінську, щоб продовжити діалог і подумати, в якому напрямку вони будуть рухатися", - сказав Лукашенко.

Лукашенко підкреслив, що найголовніше - це діалог.

"Як би не було складно, я розумію і президента України, але іншого шляху, як сідати за стіл переговорів і вести діалог, ні в нього, ні у керівників Донецька і Луганська немає. Треба розмовляти. Все одно колись буде мир. Але не можна далі йти шляхом ескалації і загибелі ні в чому не винних людей ", - вважає президент Білорусі.

Місце зустрічі у повідомленні не вказується.

Як відомо, глава Міністерства закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у спілкуванні з пресою після зустрічі з Порошенком висловив сподівання, що зустріч у "мінському  форматі" відбудеться вже за два дні.

Він також підтвердив, що нині відбувається скайп-конференція учасників мінських переговорів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування