Майбутній міністр Яресько живе в Україні 20 років, Абрамавичус – 6

Вівторок, 2 грудня 2014, 17:07

Іноземні кандидати на посади міністрів в новому уряді України вже певний час проживають в Україні.

Про це сказано у їхніх тезах, розміщених на сайті президента.

Претендент на посаду міністра фінансів, американка українського походження і керівник інвестиційної компанії Horizon Capital Наталія Яресько, живе в Україні вже 20 років.

"Я виросла в українській родині у США, але вже понад двадцять років живу і працюю в Україні. Я з гордістю прийму громадянство України, бо вона завжди у моєму серці, у моїй роботі і моїй родині. Я вдячна за можливість служити народу України", – сказала вона.

Яресько отримала ступінь магістра в області державної політики в Harvard University Kennedy School of Government.

На фото Яресько знаходиться ліворуч, в окулярах

Литовець Айварас Абрамавичус, який претендує на пост міністра економіки, живе в Україні вже 6 років. Також протягом тривалого часу він жив у Росії, Естонії, Швеції, США та інших країнах.

"Я гордий отримати громадянство України. Я 10 років одружений на українці, мої троє дітей народилися у Києві і є патріотами цієї прекрасної країни, котра проходить важкий етап свого розвитку. Я сподіваюсь, що мої зусилля та досвід допоможуть Україні досягти абсолютно іншого рівня економічного розвитку, привнесуть прозорість та відкритість у роботу уряду і допоможуть впровадженню таких необхідних реформ у найкоротші строки", – сказав він.

Абрамавичус - в центрі фотографії

Щодо грузина Олександра Квіташвілі, який претендує на посаду міністра охорони здоров’я, у повідомленні сказано, що він працює над реформами в Україні останні три місяці, але термін проживання не уточнюється.

"Я працював над реформами в Україні протягом останніх трьох місяців, але моя любов до країни є набагато довшою. Я прийняв пропозицію працювати в Уряді України через відчуття глибокої поваги до України й українців. Я гордий, що став громадянином цієї великої країни з великим майбутнім", – сказав він.

Квіташвілі обіймав посаду міністра охорони здоров’я, праці та соціальних справ Грузії.

Олександр Квіташвілі

Як відомо, у вівторок президент Петро Порошенко надав всім трьом українське громадянство.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...