Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Яценюк розповів, як скоротить Єдиний соцвнесок до 15%

Понеділок, 22 грудня 2014, 15:44

Прем'єр Арсеній Яценюк обіцяє денонсувати угоду про уникнення подвійного оподаткування з Кіпром та зменшити розмір єдиного соцвнеску до 15%.

Про це він заявив на засіданні уряду у понеділок.

Він нагадав, що завдяки угоді з Кіпром близько 6 мільярдів гривень щороку "виходило з України не оподаткованими".

"Скасування цієї угоди, на жаль, не передбачає одночасного припинення режиму спецоподаткування, бо ще має Кіпр її також денонсувати. Але МЗС після голосування в парламенті отримає право невідкладно розпочати переговори з Кіпром", - пояснив прем'єр.

Крім того, за словами Яценюка, у новому кошторисі запроваджуються нові механізми оподаткування великого бізнесу, зокрема підвищуються ставки ренти на ,"руду, нафту, газ та конденсат".

Він також нагадав, що у бюджеті передбачене скорочення кількості податків до 9, а також зменшення податкового навантаження на зарплату.

"У нас ідуть дискусії з членами парламенту, як швидко це зробити. Ми пропонуємо це зробити впродовж трьох років. В 2015 році ставка єдиного соцвнеску 25%, у 2016 році – 20%, у 2017 році – 15%", - заявив Яценюк.

"Ми б хотіли одразу поставити 15%, але є невелика проблема: не буде чим платити пенсії. Тому ми сподіваємось, що бізнес вийде з тіні, ми зменшимо ставки податків, отримаємо більше доходів, бо зарплати в конвертах не виплачуватимуться. Тому чим більше буде легалізовано зарплат, тим менше держава їх оподатковуватиме", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування