У Держдумі вважають, що Лукашенко зрадив Росію

Понеділок, 22 грудня 2014, 21:58

Депутати Держдуми негативно поставилися до зустрічі президентів Білорусі й України Олександра Лукашенка і Петра Порошенка.

Керівник комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков у своєму Twitter застеріг Лукашенка про небезпеку співпраці з США.

"З США намагалися дружити Мілошевич, Каддафі, С. Хуссейн. Їхня доля відома. Тепер США пропонують "нові відносини" Лукашенкові. Досвід небезпечний..." - написав він у своєму Twitter.

Перший заступник голови комітету у справах СНД і євразійської інтеграції комуніст Володимир Нікітін заявив російському "Комерсанту", що "Олександру Лукашенку потрібно серйозно задуматися, чи потрібно кидатися в обійми "заклятих друзів" його країни".

Однак він додав, що президент Білорусі може отримати вигоду зі співробітництва із західними країнами: "Росії теж треба замислитися, як в нових умовах зміцнити союз між нашими державами та Євразійським союзом".

Водночас перший заступник голови фракції "Справедливої Росії" в Держдумі Михайло Ємельянов сказав, що приклад екс-президента України Віктора Януковича "нічому не навчив Олександра Лукашенка".

"Захід намагається налагодити відносини з союзниками Росії, але це його тактична гра - дивно, що Олександр Лукашенко цього не розуміє. Він ніколи не стане своїм для Заходу, і якщо піде у нього на повідку, президента Білорусії може чекати в найкращому випадку доля Віктора Януковича", - вважає Ємельянов.

Дії пана Лукашенка він назвав "зрадою Росії": "Він тепло спілкується з Петром Порошенком, має справу з людьми, які прийшли до влади в результаті державного перевороту - це був антиросійський проект".

Як відомо, Лукашенко в неділю був у Києві та зустрічався з президентом Петром Порошенком. Вони, зокрема, домовилися, що на території Білорусі транслюватимуть "Перший національний" телеканал. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News