Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перший заступник Яреми, якого перевіряли по люстрації, пішов з посади

Середа, 24 грудня 2014, 19:38

Перший заступник генерального прокурора України Микола Герасимюк звільнений з займаної за власним бажанням, можливо, через інформаційний негатив навколо роботи відомства.

Про це повідомив генеральний прокурор Віталій Ярема в ефірі телеканалу ICTV у середу.

Генпрокурор нагадав, що Герасим’юк прийшов працювати в ГПУ одночасно з ним і "чесно виконував службові обов'язки".

"І в суспільстві, і в генеральній прокуратурі ситуація складається так, що не всі витримують напруги. Микола Володимирович звернувся самостійно з рапортом про звільнення від займаної посади", - сказав Ярема.

"Оскільки, не знаю, чи можна говорити, витримує, не витримує, але є велике навантаження в роботі суспільне інформаційне поле, яке створене навколо Генпрокуратури так званими проплаченими маргіналами, не всі люди можуть це витримати", - розповів Ярема, уточнюючи причину звільнення свого першого заступника.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України проводить перевірку щодо того, чи потрапляє під люстрацію перший заступник генпрокурора М.Герасим'юк.

"Що стосується дій Миколи Герасим'юка, то, дійсно, він був заступником голови виконавчої служби в 2012-2013 рр.., він писав заяву про звільнення, її зареєстровано у Міністерстві юстиції, тому зараз, у відповідності з цим законом (про очищення влади - ІФ), ми проводимо додаткову перевірку щодо можливості його перебування в органах прокуратури", - повідомив Ярема 8 грудня на прес-конференції в Києві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: