Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії випробували балістичну ракету, запустивши її через всю країну

П'ятниця, 26 грудня 2014, 12:16

З військового космодрому Плесецьк в п'ятницю був виконаний запуск міжконтинентальної балістичної ракета комплексу РС-24 "Ярс".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на офіційного представника Міноборони РФ Ігоря Єгорова.

За його словами, навчальні бойові блоки ракети з заданою точністю вразили ціль на полігоні Кура на Камчатці.

1 - космодром "Плесецьк", 2 - полігон "Кура"

"26 грудня 2014 року в 11:02 мск з Державного випробувального космодрому Плесецьк спільним бойовим розрахунком Ракетних військ стратегічного призначення і Військ повітряно-космічної оборони проведено випробувальний пуск твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 "Ярс" рухомого грунтового базування, оснащеної головною частиною" , – сказав він.

За словами Єгорова, основні цілі п'ятничного старту – підтвердження технічної надійності ракет комплексу РС-24 "Ярс", виготовлених в 2013-2014 роках, а також підтвердження бойових і експлуатаційних характеристик самого комплексу.

РВСН активно переозброюється на комплекси "Ярс" з МБР РС-24, які складуть основу наземного угруповання твердопаливних ракет стратегічних ядерних сил Росії. Як заявив Єгоров, прийняття на озброєння МБР РС-24 з головною частиною посилило можливості ударного угруповання РВСП з подолання систем ПРО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування